Coaching werk gerelateerd


Dit levert coaching op:

De praktijk wijst het uit. Met een relatief geringe investering worden onnodige uitval, disfunctioneren of ziekte daadwerkelijk voorkomen (praktijkvoorbeeld). 

Reduceer stressfactoren tijdig

Overbelasting behoort tot de top drie van verzuimoorzaken. Het combineren van prive, arbeid en (mantel)zorg, geldzorgen of relatieproblemen zijn niet te onderschatten hedendaagse stressfactoren. Mensen nemen zichzelf mee op de werkvloer en spanningen uit de privé sfeer worden gemakkelijk vertaald in werkstress. Werkstress heeft echter meer betrekking op hoge werkdruk, baanonzekerheid, werktijden, werkomstandigheden, werkbegeleiding of agressie. Stress bouw je op in jezelf en is ook vaak bij iedereen anders. De stressfactoren liggen echter vaak buiten het individu. Voor een werkgever geldt: voorkom erger en je bent het goedkoopste uit. Vaak denkt men dat de aanpak van werkstress veel tijd en geld kost. Ja, als het te laat is.

Werk aan competenties
Ik werk met medewerkers aan de ontplooiing van hun gedragscompetenties. Ervaring wijst uit dat coaching een zeer effectieve vorm is van mensgerichte begeleiding. Coaching is 1:1 aandacht, altijd maatwerk en kan daadwerkelijk leiden tot gedragsverandering (praktijkvoorbeeld). 

Met de uitbreiding van communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling voelen mensen zich merkbaar zekerder. Zij halen daardoor meer resultaat uit hun zakelijke, team- en collegiale contacten. 

Aan het enthousiasme waarmee deelnemers en opdrachtgevers reageren op mijn aanpak, merk ik dat die aanslaat. Er kan echt iets veranderen in hun gedrag. Wat zie jij ze graag anders doen?

BTW vrijgesteld

Werkgevers waarderen het nut van coaching en betalen vaak de kosten. Zij doen dit bijvoorbeeld uit het budget voor scholing en opleiding. Voor sommige trajecten hoef ik geen BTW in rekening te brengen.