Column

Reactie met CV op "Voel jij je ook wel eens alleen in je relatie? ":

Velden met (*) zijn verplicht.
Voel jij je ook wel eens alleen in je relatie?
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Voel jij je ook wel eens alleen in je relatie?

Wanneer je net een relatie met iemand hebt, ben je in de wolken en voel je je verliefd. Er is doorgaans een grote mate van intimiteit waardoor je jezelf kunt zijn, gevoelens naar elkaar kunt uiten en je je emotioneel veilig, verbonden en geaccepteerd voelt.


Verwijdering
Ongewild kunnen situaties ontstaan waarin je steeds minder tijd en aandacht voor elkaar lijkt te hebben. Je bouwt aan je carrière, runt een huishouden of start een gezin, allemaal zaken die je aandacht vragen. Voor een fijn emotioneel en lichamelijk contact lijkt er opeens steeds meer in de weg te staan. Daarnaast lopen we rond met onvervulde verlangens en hebben we onbewust de neiging van onze partners te verwachten dat zij die zullen invullen.

Praten (brengt je iets)
Als je wilt krijgen waar je naar verlangt, zal je daarover in gesprek moeten blijven met elkaar. Om te praten zal je tijd moeten maken en de rust vinden om echt naar elkaar te luisteren. Als dit niet meer lukt kunnen wrijving, spanningen, irritatie, onbegrip of gekwetstheid het gevolg zijn.

Is dit normaal?
Elke relatie heeft te maken met spanningen en problemen. Tot op zekere hoogte hoort dat erbij. Als de problemen ernstig zijn of lang duren en je maar blijft tobben kan dit ertoe leiden dat je uit elkaar groeit met alle gevolgen van dien.

Aan de hand van de praktijk
Door te praten over gedrag en communicatie verandert zeker het één en ander maar vaak nog niet voldoende. Vanuit de gestalttherapie en Emotionally Focused Therapy (EFT) werk ik ervaringsgericht. Dit betekent dat we ter plekke en aan de hand van jullie eigen voorbeelden bekijken wat er bij je leeft en hoe je de relatie (emotioneel) beleeft.

Begeleiding die werkt
Als therapeut help ik partners zich opnieuw te verbinden en veilig te voelen bij elkaar. Hierdoor kan er weer een nieuwe vorm van intimiteit ontstaan, ook bij stellen die al lang bij elkaar zijn. Ik ga aan de slag met onderwerpen als: hoe bereik je elkaar, hoe stel je je emotioneel open en hoe laat je de ander in zijn waarde. Het werkt, steeds meer stellen doen een beroep op mij om een lastige fase in hun relatie te begeleiden. Ik zie het positieve effect en mensen die weer het geluk hebben gevonden. Effecten die doorwerken in al hun contacten en (werk)relaties.

Wil je ook ervaren wat voor jullie werkt?
Elk probleem wordt groter zo lang je niets onderneemt. Als je niets doet kan er onmogelijk nog wat veranderen. Laat verdriet of onvermogen niet jullie eindpunt zijn. Maak een vrijblijvende afspraak. Lees meer.


 


 


 


 

Pagina terug