Column

Reactie met CV op "Be good":

Velden met (*) zijn verplicht.
Be good
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Be good

Ik riep dat iemand er iets aan moest doen, en toen realiseerde ik me dat ik iemand ben

Het goed kunnen omgaan met existentiële levensvragen heeft vaak een grotere invloed op het welbevinden van mensen dan medische zorg. Aandacht voor levensvragen zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn omdat betekenisgeving en perspectief van belang zijn om je goed te voelen. Maar vraag er maar eens om? Met name ouderen zijn het niet gewend te praten over gevoelens van verlies, angst, eenzaamheid etc.

Klankbord
Toch zijn het vooral ouderen en eenzamen die eronder lijden als aandacht of een klankbord ontbreekt voor dit soort zaken. Het organiseren van deze geestelijke verzorging is belangrijk, zeker in een laatste levensfase. In het verleden ingevuld door pastoors en dominees, tegenwoordig ook door seculiere hulpverleners als therapeuten.

Be good
In instellingen is vooral geld en aandacht beschikbaar voor lichamelijke en medische zorg. Het is met name het budget dat hen beperkingen oplegt om de dienstverlening uit te breiden. Toen riep ik dat iemand er iets aan moest doen, en realiseerde me dat ik zelf iemand ben. Ik zet me nu af en toe in zonder een rekening achter te laten. Echt in contact met iemand anders, het kan soms anders.
Ook een mooie gedachte voor jou?

Pagina terug