Column

Reactie met CV op "Mindf*ucking":

Velden met (*) zijn verplicht.
Mindf*ucking
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Mindf*ucking

Je bent al heel lang je eigen illusionist . . . 

Want:

je weet al hoe dit afloopt (je hoeft dus verder niets te doen);
je weet al wat de ander gaat zeggen (je hoeft dus niets te vragen);
je weet al wat die ander weet/kan/zal gaan doen (je hoeft dus geen voorstellen te doen);
je weet het zeker (denk je).

Herken je deze gedachten?
Lees dan zeker verder.

Wat ben je aan het doen?
Onbewust dromen en fantaseren we wat af in ons leven. We zien de toekomst levendig voor ons. Helaas zijn dat niet altijd de meest hoopvolle of positieve beelden. Over anderen. Doe je wel eens alsof je een glazen bol bezit waarin je de toekomst kunt zien? Helaas bestaat zoiets niet. En toch heeft hetgeen waar je zo hardnekkig mee bezig bent een functie.

Wat levert het op?
Geen verrassingen in elk geval. Niemand die je leven een onverwachte of gelukkige wending kan geven omdat jij alles al voor die ander hebt ingevuld. En dus voor jezelf. Met die controle creëer je een mate van veiligheid voor jezelf. Veel zal blijven zoals het is. Dat is prima en soms ook erg jammer.

Wat heb je hiermee vermeden?
Nieuwe kansen op succes, op groei of op geluk. Nieuwe mensen of banen in je leven. Primair heb je vermeden jezelf pijnlijk te stoten aan reacties en teleurstellingen waar je niet op zit te wachten. Wanneer je hier gelukkig mee bent, stop met lezen.

Toch nieuwsgierig wat er nog meer over te zeggen valt?
Als je er goed bij stil staat is wat je doet ook pijnlijk voor de personen die in jouw leven weinig aan het woord mogen komen. Hen wordt niets gevraagd, jij hebt alles al ingevuld. Dat kunnen mensen zijn die het goed met je voor hebben, die om je geven. Hoe komt het dan toch dat iemand zijn meest dierbaren vaak het diepst kwetst door ze op voorhand af te wijzen?

Kan het anders?
Met behulp van een therapeut of coach kun je leren meer toe te laten van wat je voelt, denkt en doet. Daarnaast is er een open, inlevende houding nodig om de werkelijkheid (dus een ander) zo goed mogelijk te kunnen verstaan. Om iemand te kunnen zien, te bevragen en te horen. Om echt iets aan de weet te komen. Je kunt gaan leren je aannames, invullingen en oordelen eerst te checken bij de persoon in kwestie. Je zult versteld staan over wat dit oplevert. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het. Daarom hoef je het niet alleen te doen en bezoek je een professional die je daarbij helpt. Wanneer je op voorhand niet alles al ‘snapt’ of ‘weet’ zul je steeds vaker verrast zijn door wat de werkelijkheid voor je in petto heeft. Vraag bij mij vrijblijvend om informatie hoe je dit bereikt.


 


 

Pagina terug