Column

Reactie met CV op "Minder stress, meer mindfulness":

Velden met (*) zijn verplicht.
Minder stress, meer mindfulness
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Minder stress, meer mindfulness

Hoe krijg je meer openheid in je (werk)relaties?
Hoe bereik je meer intimiteit in je relaties zonder jezelf te verliezen of geweld aan te doen?
Merk je dat je angstig wordt om afgewezen te worden?
Merk je dat je iets te overwinnen hebt zoals teleurstellende (jeugd)ervaringen of negatieve gedachten?
Merk je dat je vroegtijdig afhaakt als het lastig wordt?

Herken je iets?
Er zijn veel mensen zoals jij, met dezelfde vragen en dezelfde bedenkingen waardoor ze er niets aan (durven) doen. Maar wel veel stress ervaren. 

Mindfulness
Wat wérkt is bekend geworden onder het begrip mindfulness. Leren wel stil te staan bij wat er is. Dan kom je vanzelf uit bij wezenlijke vragen als:
Hoe krijg ik meer openheid, kwetsbaarheid en intimiteit in mijn relaties zonder mijzelf te verliezen of geweld aan te doen?
Hoe overwin ik daarbij mijn grootste angsten die betrekking hebben op afwijzing, als ik een eigen identiteit en mijn dromen nastreef?
Hoe overwin ik daarbij hardnekkige obstakels als teleurstellende (jeugd)ervaringen of hondstrouwe doemgedachten?
Hoe overwin ik daarbij de neiging tot perfectie, mijn ontembare prestatiedrang of juist de aandrang vroegtijdig af te haken als het lastig wordt?
Hoe leer ik te denken in mogelijkheden, zonder me al vanaf het begin te laten tegenhouden door ónmogelijkheden?

Weg met die energievreter
Wanneer je negatitiviteit of lastige gevoelens blijft verdringen, vreet dit energie. Dat kan anders. Door jezelf serieus te gaan nemen. Door je neigingen (gemakzucht, weg kijken, toegeven, jezelf verliezen) te herkennen en toe te laten. Want mensen doen er meestal alles aan de lastige, minder leuke dingen in het leven te vermijden. Je ontdekt dat je vaak het tegenovergestelde doet van toelaten, namelijk wegdrukken. Zo min mogelijk toe laten van wat je denkt en voelt omdat je er anders iets mee ‘moet’.

Welkom aan je bewustzijn
Toch gaat het er om dat je juist toelaat wat er is, buiten en binnen jezelf. Dit vraagt om een bewuste, aandachtige concentratie. Daarbij komen vanzelf gedachten en gevoelens bij je op waar je bij stil leert staan. Hoe voel ik mij bij wat ik te doen heb? Word ik angstig, nerveus of juist happy bij wat ik doe? Wat vind ik daarvan? Wat zou ik er het liefste mee willen?

Geen aangeleerde trucs
Mindfulnessis in tegenstelling tot wel eens gedacht wordt geen manier om alles wat negatief is te vermijden vanuit een aangeleerd positivisme. Het streven naar een mindful levenshouding kan juist een verdiepende maar verrijkende zoektocht zijn. Vaak heb je daar iemand bij nodig. Een therapeut of coach is zo iemand. Bij een therapeut leert iemand voor zichzelf te zorgen, zich geestelijk te voeden om mentaal krachtiger te worden. Gevoelens toelaten en er (anders) mee kunnen omgaan als de tegenstelling van weg drukken, sussen of vermijden. Met mij als je coach of therapeut leer je gevoelens onder ogen te zien en er betekenis aan te geven. Ook aan minder positieve of lastige gevoelens. Ook die horen bij het leven. Daar kun je mee leren dealen. Je onwetend houden van wat er gebeurt of je te blijven afsluiten voor je eigen emoties levert alleen maar stress op. Met mindfulness ga je minder ‘in je hoofd’ zitten waardoor je veel beter ontspant.

Het levert zoveel op
Mindfulness leert je onbevangen open te staan bij wat je op enig moment ervaart. Het vergt moed gevoelens toe te laten, nieuwe kanten van jezelf te ontdekken en andere manieren van doen te ontwikkelen. Mindfulness is ook bijzonder effectief gebleken voor mensen die worstelen met hun gewicht. Probeer het eens uit! Deze therapie of coaching brengt veel nieuwe vrijheden en een lichter, fijner leven. Je relaties verbeteren, om te beginnen de relatie met jezelf.

Hoe?
Mindfulness coaching of therapie werkt op individuele basis. Neem vrijblijvend contact op voor informatie of een kosteloos kennismakingsgesprek. Je kunt ook simpel een retourmail sturen. Actieprijs: 5 x 1:1 sessie € 200.—incl. BTW.

Wanneer je interesse hebt voor een mindfulness groepstraining kun je dit aan mij doorgeven. Bij voldoende belangstelling volgt informatie over data en locatie. Alles onder begeleiding van een gestaltpsychotherapeut.

Pagina terug