Column

Reactie met CV op "Nieuw: gestaltpsychotherapie & Coaching":

Velden met (*) zijn verplicht.
Nieuw: gestaltpsychotherapie & Coaching
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Nieuw: gestaltpsychotherapie & Coaching

Sinds kort ben ik werkzaam als gediplomeerd gestaltpsychotherapeut. Hiermee heb ik mijn jarenlange ervaring als communicatietrainer en coach uitgebouwd met therapie en mediation.

Wat mij aanspreekt in de gestaltbenadering is het accent op de verantwoordelijkheid van de cliënt ten aanzien van zijn eigen aandeel in de problematiek die hij ervaart. De cliënt is geen slachtoffer en leert in gestalttherapie op zichzelf te bouwen, krijgt weer grond onder de voeten.

Je kunt veranderen naar wie je bent en ophouden te zijn wat anderen van je willen. Authenticiteit (je leert geen kunstjes) geeft je de vrijheid te leven vanuit je aard, talenten en je behoeften. Dit zie ik als de belangrijkste basis voor een evenwichtig, gelukkig leven.

Een volgende column wijd ik aan mijn afstudeeronderzoek. Ik onderzocht in hoeverre gestalttherapie iets kan betekenen voor mensen die worstelen met hun gewicht. De therapie heeft voor deze cliënten een substantieel verschil gemaakt waarmee hun leven en welzijn is verbeterd. Het zou geweldig zijn als meer mensen dit effect gaan ervaren. Blijf mij volgen op dit belangrijke onderwerp. 

In de loop van 2015 komen de volgende items aan bod:
Wat is de meerwaarde van een coach die werkt vanuit een therapeutische grondhouding?
Workshops professionaliteit voor coaches en coachende leidinggevenden
Werkstress
Gemangelde mantelzorgers
Draaglast en draagkracht
Mediation door een communicatiedeskundige; wat is het, voor wie is het zinvol?
Wat is het nut van gestaltpsychotherapie?
 
Ik hoor vaak terug hoe informatief en prettig leesbaar deze website is. Oordeel zelf. De site is inhoudelijk geheel vernieuwd en uitgebreid.

Pagina terug